Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2 Posty
Joanna Fandal
(margaretdottir)
Wiking
Moje gratulacje mamma84!!

No wlasnie i jest ciezko z przedszkolem, jestem na etapie szukania opiekunki, moja mamuska wyjezdza z dwa tygodnie.
A sa jakies mamuski w Jorpeland?? Fajnie byloby sie spotkac od czasu do czasu na kawce a dzieciaki mogly by sie pobawic, w sobote bylam w kvadracie i moje dziecki sie zakochalo w placu zabaw, po raz pierwszy widzialm taki przystepny dla malych dzieci, wszystkie sa takie wysokie, ze az strach, dla mnie oczywiscie, bo ten moj brzdac to wszedzie wlezie, no wlasinie a moze jest ktos z dzieckiem w okolicach Kvadratu tam tez mozna by sie bylo spotkac, frajda dla dzieci i moze jakas kawka dla rodzica
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(anetamilka23)
Wiking
Czesc Dziweczyny ! mam pytanko co sadzicie na temat lekkich wymiotow u malucha ? Kacperek 14go pazdziernika skonczy 3 miesiace i nie wydaje mi sie zeby czeste zwracanie jedzenia bylo normalne , nie mowiac juz o ulewaniu Oczywiscie staram sie zawsze po karmieniu nosic go do gory zeby mu sie odbiło ale mimo to zdaza mu sie ulewaz a wymiotuje roznie , dzisiaj naprztykład 2 razy . Co o tym sadzicie , a tak wogóle to mamy wizyte wlasnie 14go , i bedzie mial szczepienie w nozki mam nadzieje ze jakos to przezyje A wlasnie a czy wam tez dano tu tran dla malucha ? Jakis miesiac temu jak bylam na wizycie to dali mi wlasnei tran ( jest ochydny ) Karmie piersia wiec nie dopajam go jak mam mu podacn tran , podawalam mu na poczatku do cherbatki ale juz mu nie daje bo po tygodniu nie chcial ssac piersi wiec nie daje mu narazie tranu . pozdrawiam czekam na odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Helsestasjon daje butelkę tranu za darmo przy pierwszej wizycie. Ja też miałam trudności z podawaniem go tak wcześnie i kupiłam witaminę D3 w kropelkach w aptece tu w Norwegii. Z tranem miałam taki problem, że otwarty trzeba przechowywać w lodówce, a wtedy jest bardzo zimny i niemiły do picia. Co do smaku, to można kupić z dodatkiem cytryny i ten jest troszkę lepszy w smaku. Moja mała ma teraz prawie 14 mies i bardzo lubi tran w jego oryginalnym smaku. Tylko pytanie czego ona nie lubi jeść???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Gama,Tygrysy jedzą wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Moje dzieci uwielbiają tran i w orginalnym smaku i cytrynowy, całkowicie im to bez róznicy najważniejsza dla nich jest ich dzienna porcja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
promyczek122 napisał:
No witam ja tez mam 23 lata i jestem mamą Wiktorii 2,5 roku i Kubusia 6-ściomiesięcznego.Mieszkam w Norwegii jakby coś to będzie mi miło o rozmowę.Pozdrawiam

a gdzie dokladniej mieszkasz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
anetamilka23 napisał:
Czesc Dziweczyny ! mam pytanko co sadzicie na temat lekkich wymiotow u malucha ? Kacperek 14go pazdziernika skonczy 3 miesiace i nie wydaje mi sie zeby czeste zwracanie jedzenia bylo normalne , nie mowiac juz o ulewaniu Oczywiscie staram sie zawsze po karmieniu nosic go do gory zeby mu sie odbiło ale mimo to zdaza mu sie ulewaz a wymiotuje roznie , dzisiaj naprztykład 2 razy . Co o tym sadzicie , a tak wogóle to mamy wizyte wlasnie 14go , i bedzie mial szczepienie w nozki mam nadzieje ze jakos to przezyje A wlasnie a czy wam tez dano tu tran dla malucha ? Jakis miesiac temu jak bylam na wizycie to dali mi wlasnei tran ( jest ochydny ) Karmie piersia wiec nie dopajam go jak mam mu podacn tran , podawalam mu na poczatku do cherbatki ale juz mu nie daje bo po tygodniu nie chcial ssac piersi wiec nie daje mu narazie tranu . pozdrawiam czekam na odpowiedzi

moze ma alergi na cos co jesz??? moj maly wymiotowal po kazdym jedzeniu od 2tygodnia zycia... karmie piersia, metoda eliminacji nic nie dala, bo nie wyszlo na co moze miec alergie wyobraz sobie, ze bylo tak, ze nawet nie zdarzylam piersi schowac a on juz zwymiotowal... lekarka w Polsce mi powiedziala, zebym nosila go ok 30min po kazdym karmieniu, robila przerwy podczas karmienia, zeby mu sie odbilo i zebym wytzrymala chociaz do 3 miesiaca jesli chce go przestawic na butle. teraz maly ma 3,5 miesiaca i ulewa tak jak kazde dziecko, czasem tylko jeszcze mu sie zdarzy zwrocic wiekszosc tego co zjadl... ale to juz rzadko... balam sie, ze moze ma alergie na moj pokarm, tzn na bialko, ktore znajduje sie w mleku, bo jak dawalam mu modyfikowane, to nawet kropelki nie ulal... ale potem dowiedzialam sie, ze modyfikowane zawiera to samo bialko jak to mleko z piersi, wiec zostala alergia na cos co jem... do tej pory nie wiem co to bylo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
dzieki magdalena_d84 i gama28, jak nie to moze opiekunka... jeszcze zobaczymy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(wiki26)
Wiking
dobry wieczor.co prawda moje dzieci sa juz starsze i karmienie niemowlat mam za soba ,to pozwolisz ze podziele sie swoim doswiadczeniem.piszecie Dziewzyny ze dzieciaczki wymiotuja i ulewaja ,,to normalne u maluchow .,,,,po pierwsze dziecko karmione czy butla czy piersia zawsze jedza lapczywie i pilukaja duza ilosc powietrza i z tad tez takie ulewania i wymioty.jesli dzieciaczki przybieraja na wadze i prawidlowo sie rozwijaja ,,nie powinno to byc zmartwieniem.nie wiem w jakiej ilosci podawalas tran ,ale ja karmioac piersia tezzpodawalam witaminy ,,,bralam witaminke na lyzeczka i dodawalam swojego mleczka i tak zapodawalam malenstwu ,pozdrowionka dla Mamus i ich pociech
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów
babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,5669.html
wszystko swietnie opisane na temat ulewania ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok